Tiden borjar narma sig ett slut

Jag och Mami hade en djup diskussion om tid igar och vi kom gemensamt fram till att den gar fort.
Jag vet att de vuxna/aldre sager att tiden gar sa fort nar man traffar dom men jag kunde aldrig tanka mig sa har fort och med det sa lamnar vi aterigen detta amne och gar vidare.

Satt och at lunch med Ella idag och sa fick jag hora att jag skulle bli saknad nar jag om nagra veckor aker hem.
Naw tankte jag och en liten bit av mitt hjarta gick sonder sa jag tittade pa henne och sade:
-Im gona miss you to Gabriella and im gona be a sad when im leaving.
Och da tittade hon upp fran sin tallrik och sade:
- Why your going home to see your mummy you should be happy and your coming back after it so we can see you.
Med andra ord sa trodde hon att jag skulle aka hem over jul och komma tillbaka igen men jag forklarade till henne att jag kommer komma tillbaka men inte for an till sommaren och efter en stund kunde man se att hon forstod.
Nar vi lag uppe i sangen och skulle ta en liten lur sa
brots tystnaden efter en stund och sa horde jag Ella saga
- Jens (som hon sa fint kallar mig) you are the best. 
Jag sma log for mig sjalv och sa att hon var bast ocksa men det holl hon inte med om.
Jag kommer sakna alla sa mycket och for varje dag kommer jag pa hur lite tid jag har kvar att spendera har.


Halsningar fran mig pa den grona on !
/ Jenny

1:a Advent

Den har veckan har gatt otrolig snabbt och jag vet att jag sagt det forut men vart tar tiden vagen?

Vaknade 8 i morse och var trottare an trottast (vilket jag aldrig ar annars, HOST HOST ) Kom in i koket och hittade tva av barnens kusiner fran Australien dar sa jag presenterade mig och sedan var det dags for frukost.
Efter det blev det lek och annat skoj , lekte hot or cold , dart och kurragomma.  Sedan efter en stund kom Edwards och Gabriellas kusin Henry in och lekte med oss och jag maste saga att vi hade en himla rolig stund.
Och efter en god lunch och efteratt var det dags for alla flickor for utom jag att aka och shoppa. Sa jag och Edward blev kvar hemma och vi hade ett par sju jakla roliga timmar men en massa spel (tro det eller ej men jag blev spoad i monopol av en 6 aring) jag vet fy och skam Jenny men han var ju duktig. Jag ar stolt over min insats trotts detta enorma bakslag.

Fick aven reda pa att det var forsta advent idag, jaha tankte jag da. Tiden forsvinner ivag och de ar 3 veckor kvar tills man aker hem. Forvantar mig en massa sno och kyla dar hemma och TOMTEN sa klart. Massa julklappar under granen for jag har faktiskt varit valdigt snall i ar.
Sa det jag egentligen ville saga var att onska alla en trevlig forsta advent och en fortsatt trevlig vinter.





Manga halsningar
/ Tomtens personliga lilla nissa har pa irland!

Kan den skyldige stiga fram och lamna tillbaka tiden?

Som ni alla ser sa har jag fixat oxh trixat lite med bloggen och blev for tillfallet nojd men jag blir aldrig nojd sa jag kommer val sakert att designa om det igen snart ska ni se.
Anna borjade ocksa med sin blogg och jag kunde under 1-1,5 timme hora hennes puttrade i andra sidan av telefonen. Jag skrattade for det mesta medans Anna blev allt mer och mer irriterad.
Hur som helst nu lamnar vi det amnet och gar vidare till det som jag ville ha sagt.

1 MANAD kvar jag fattar inte vart tiden har tagit vagen!? Nagon maste ha stulit den ( Skulle uppskattas om den skylde kunde kliva fram och aterlamna tiden tack)
Jag tyckte det var valdigt nyss jag sa att det var 1 manad kvar tills jag skulle till spanien.
Var och julhandlade forra veckan och nu ar alla julklappar handlade (drar en djup suck) nu ar det bara sa att man ska fa med sig det hem ocksa, far kasta en massa rat och annat som man inte ska ha kvar.

Barnen ligger i 40 graders feber och ar for det mesta energi losa. Konstigt att se dem sa nere jamfort med vad det brukar vara uppe och studsa hela tiden for det mesta. De ar hur som helst pa battringsvagen och jag hoppas att jag slipper det men med de kramar och gose gos man far sa ar det nog oundvikligt.
Sen har det regnat nagot fruktansvart mycket, helt overkligt mycket. Oversvamningar i Cork och Galway och vagar gar sonder, broar stangs av och massa annat. Och som det ser ut nu sa ar det inget stop pa regnet men forhoppningsvis sa slutar det snart.
Vet inte om jag har sa mycket att beratta, forhoppningsvis sa skriver jag ett till inlagg innan jag aker hem men man vet ju aldrig med mig jag ar sa outforsagbar.

Men tills nasta gang.
Ha det super bra halsningar fran mig pa den grona och for tillfallet regniga on Irland.

hoga pa socker och en massa skratt = mamis och mins semester i spanien.

Kom fram till Dublin pa torsdags eftermiddag och da gick jag och letade upp hotellet som jag skulle overnatta pa. Efter 10 minuters promenad kom jag fram och checkade in, direkt nar jag kom till rummet fixade jag till mig sedan gick jag ut pa Dublins gator for lite shopping. Holl mig pa grafton street den har gangen och det gick val bra, hittade massa grejer som jag skulle velat kopa men jag hade ingen plats i vaskan sa det var bara fonstershopping. Sedan hade jag ju lovat Anna choklad sa jag kopte ju sa klart det.
Nar jag kom tillbaka till hotellet kakade jag en sallad och sedan gjorde nagra samtal innan jag hoppade in i duschen. Runt elva, tolv nagon gang tankte jag det var dags att sova men mina ogon och kroppen ville annat. Sedan var det disco nagonstans runomkring hotellet sa jag kunde hora hur det spelade Black eyed peas boom boom pow sa jag lag och sjong med till en massa andra latar. En timme sov jag den natten och nar jag klockan halv fyra klev jag upp for att aka till flygplatsen sa jag checkade ut. Den morgonen var det jag och alla fyllon som var ute.
Val pa flygplasten hamnade jag pa fel gate och var tvungen att ga tillbaka och sedan ga att skaffa mig ett nytt boarding card. Nar det var tjugo minuter kvar till planet skulle ga stod jag i kon till att fa ga igenom tullen, var hur stressad som helst men ingen fara jag kom med planet.
Val pa Madrid flygplats sa letade jag mig enkelt till tunnelbanan och hoppade pa taget till Albacete efter tva timmars vantan pa macmartins tagstation.
Nar jag kom fram till Albacete sa var jag jatte nervos (fraga mig inte varfor) men nar jag sag Anna sa blev jag jatte glad och fick varldens lojligaste flin som jag inte kunde fa bort. Och efter det blev det en massa prat och skratt, den kvallen stannade vi inne och tog igen for "lost time"

Nasta dag skulle vi till Alicante for att spendera natten nar vi sa fint skulle hitta vara platser pa bussen sa var vi tydligen helt ute och cyklade, som tur var sa kunde inte spaskarna svenska for jag och Anna svor som fan och alla skrattade at oss vilket inte gjorde sa mycket battre. Men nar vi anteligen satt oss till ro pa VARA platser sa sov vi hela vagen dit. Nar vi kom fram borjade vi var jakt pa att hitta hotellet i stekande sol (vilket inte rekomenderas ) sa fick vi ga omkring i timmar men efter att ha fragat lite folk sa var vi pa vag i ratt riktining men motorvagen tycktes for ett tag inte ha nagot slut men till slut sag vi en skylt med hotellets namn pa. Med varkande fotter och inte sa glamorost utseende kastade vi oss pa hotell sangen och lag dar ororliga for en stund.
Efter en dusch och lite mer uppfrashning tog vi bussen in till centrum ( med en enormt sur busschauffor ) Dar vi shoppade och Anna kopte ett par jattefina skor till mig i fodelsedags present ( Tack sa mycket mami )
Nar vi kom tillbaka till hotellet hade jag blodande fotter bokstavligt talat och efter annu en uppfrashning sa gick vi och at middag pa hotellets resturang.
Senare pa kvallen tog vi en taxi in till centrum igen och gick in pa en bar som tro det eller ej var irish. Sjalvklart blev det en baylis och det var bara en av manga den veckan. Vi hade en super kul kvall och hur vi an gick hamnade vi pa en irish bar hela tiden. Nar klockan var omkring fem sa gick vi till taxi platsen och akte tillbaka till hotellet och sov i nagra timmar. Nasta morgon vaknade vi inte sa langt innan vi skulle checka ut sa det blev en dusch , ihop packning och sedan akte vi ner pa stan igen. Gick in pa burgerking och kakade lunch och sedan kakade vi glass fast nu blev det i helt fel ordning. Forst at vi glass sedan at vi pa burger king , Anna angrade att vi inte tog maten forst. Pa bussen hem var vi de enormt hogljuda och jobbiga bak i bussen. I tva timmar skrattade vi konstant, vi var hoga pa socker och hade sovit for lite. Ett tag trodde jag nagon skulle komma och sno godispasen fran oss for att fa slut pa varat galej dar bak men tre stycken lyckades sova runt omkring oss (fraga mig inte hur men de sov ) Nar vi klev av bussen tror jag alla drog en djup suck av lattnade for att det tva hogljuda utlanningarna klivit av. Den kvallen stannade vi inne och tog det lite lugnt vilket var behovligt.
Under hela veckan var vi ute och at pa resturang och tog nagra ol pa cafer och sadant och vi hade vara olyckor och smarre misslykanden men vi hade riktigt roligt. Pa en resturang blev vi bjudna pa shots, jag och Anna satt stirrandes pa dem en stund sa skrattade vi lite och sedan svetpe vi dom och gick. Sedan finns det lite andra misslykanden och olyckor som jag tror jag ska utelamna for min egen och Anna skull sa vi inte blir helt utskrattade.
Pa dagarna var vi pa cafe och fikade och ute i parken pa promenader.
Sedan pa torsdags kvall sa skulle vi ut och festa riktigt ordentligt  sa efter Anna slutat gjort vi oss i ording. Sedan gick vi ut och tog nagra ol pa en ganska lugn bar och sedan letade vi oss till klubbarna. Jag drack for det mesta Jack Daniels och Cola och Anna hade sin Vodka och cola. Vi maste ha haft riktigt roligt for nar jag forst kollade pa klockan sa var det halv tolv och andra gangen jag tittade var den fem. Jag har ingen aning vart tiden tog vagen men roligt hade vi i alla fall forutom nar jag laste in mig pa toaletten, det var mindre roligt och panik hade jag nar jag sag att det inte fanns nagon mottagning heller men det loste sig hur som helst och jag och Anna traffade roligt folk som vi pratade med. Sedan efter en stund sa bestamde vi oss for att ga till tagstationen for att vanta in mitt tag, val dar gav jag Anna en halvdan kram och ett feset hej da vilket jag kom pa senare under dagen och var tvungen att be om ursakt for men det gjorde inte sa mycket sa hon i alla fall.
Sa 5 minuter innan gaten stangde kom jag fram pa flyplasten, i panik kastade jag upp grejerna pa rullbandet. Av med skorna och orhangerna och alla saker och hoppades pa att det inte skulle pipa. Jag han inte stanga stovlarna utan sprang till gaten forfarande var oppen som tur var. Jag holl oxa pa att fa betala for min vaskan for att det var for stor for att ta in men jag hade bokstavligt talat inga pengar kvar och fick ga pa anda.
Pa planet traffade mjag en trevlig kille fran Galway som jag pratade med och han berattade ett skamt for mig som jag inte fattade nagonting av. Jag satt tyst och tittade pa honom medans hans smaskrattade for sog sjalv men han verkade inte bry sig att jag inte forstod nagonting.
Efter jag kom fram pa flyplasten hoppade jag pa bussen till Enniscorthy och sov mesta dels av vagen. Sedan blev jag upphamtad och fick skjts hem av Ben. Val hemma pa garden sa kastade sig barnen pa mig och var jatte glada att se mig och jag var glad att se alla igen.

Nu tiden efter jag kommit hem fran Spanien sa har jag inte gjort sa mycket annat an att jobba, igar var barnen ivag och tog svininfluens spruta och det gick jatte bra. Och sa klamde jag fingarna i en bil men det var inte sa viktigt. Det borjar bli kallt nu och man palsar pa sig nar man ska ga ut.
Nu ar det 5 veckor kvar tills jag aker hem, tiden gar sa fruktansvart fort och snart star jag dar hemma i Hede igen.
Hoppas pa att jag kommer in pa hogskola for jag vill verkligen plugga igen.
Har inte sa mycket mer att beratta sa jag hoppas att jag beskrivit lite va min semester i Spanien och tills nasta gang!
Ha det bra.
Halsningar fran mig pa grona on.

RSS 2.0